Iohannis, despre creșterea pensiilor: Evident că acești bani nu există

Parlamentarii din comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament au votat pentru majorarea pensiilor cu 40%. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că "dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB. E evident că acești bani nu există". "Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea".

"Azi, în comisiile de buget PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat cu amendamente rectificarea bugetară și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB. E evident că acești bani nu există. PSD nu a învățat nimic, vrea să detoneze finanțele publice ale României. Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea. Se vede că PSD nu a inventat nimic nou și reia același ciclu de promisiuni în speranța de a mai prinde voturi, dar nu cred că vor mai prinde", a declarat Klaus Iohannis.

PSD nu a învățat nimic, vrea să detoneze finanțele publice ale României. Astfel de apucături am mai văzut în vremea lui Dragnea

Votul a fost dat pentru abrogarea articolului din legea privind rectificarea bugetară în care se prevede majorarea cu doar 14% a pensiilor, în loc de 40%. Dacă forma adoptată în comisii trece și de votul din plenul reunit, pensiile trebuie majorate cu 40%. Liberalii nu au participat la ședința comisiei, singurul care a votat împotriva amendamentelor PSD fiind deputatul USR, Claudiu Năsui.

Citeste si:
Cîțu spune că pensiile nu vor fi mărite în acest an
Ministrul Finanțelor spune că...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri