China va deveni cea mai mare economie din lume în 2028, cu 5 ani mai devreme decât arătau estimările din 2019, ca urmare a modului în care a gestionat pandemia de COVID-19, în comparatie cu Statele Unite ale Americii.

Estimările aparțin Centrului pentru Cercetări Economice și de Afaceri din Regatul Unit al Marii Britanii și se regăsesc în raportul publicat anual pe data de 26 decembrie AICI. Analiștii consideră că strategia Chinei în ceea ce privește combaterea pandemiei de COVID-19 îi va permite să înregistreze o creștere economică mai mare în perioada următoare în comparație cu Statele Unite ale Americii și Europa.

China, prima țară lovită de pandemia de COVID-19, a reușit prin intermediul unor măsuri drastice de controlare a pandemiei să evite reinstaurarea unui lockdown și intrarea in recesiune. Estimările analiștilor arată o creștere de 2% a economiei chineze în anul 2020.

De partea cealaltă, pandemia de COVID-19 continuă să afecteze puternic Statele Unite ale Americii, punând presiune pe cea mai puternică economie a globului.

Raportul estimează că, după un restart puternic în 2021, Statele Unite ale Americii vor înregistra o creștere anuală în 2022-2024 de 1,9%, urmând apoi să încetinească în jurul valorii de 1,6% în anii ce urmează. De partea cealaltă, China ar urma să înregistreze o creștere economică anuală de 5,7% până în 2025, ca mai apoi, între 2026-2030, aceasta să se situeze între 4,5%.

Dacă, în anul 2000, economia Chinei reprezenta 3,6% din economia mondială, în 2020 aceasta este estimată la 17,8%.

Sursa foto: rawf8 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri