Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că, în şedinţa coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre bugetul de stat pe anul 2022, precizând că vineri ar trebui să fie adoptată ordonanţa privind măsuri fiscal-bugetare, iar săptămâna viitoare legea plafoanelor.

"S-a discutat pe scheletul bugetului. Înţeleg că vineri va fi ordonanţa pentru măsuri fiscal-bugetare, după aceea o să fie legea plafoanelor săptămâna viitoare şi, dacă totul merge bine, ar trebui să avem şi un buget aprobat până pe 23 decembrie", a declarat Cîţu, citat de Agerpres.

El a reiterat că deficitul bugetar asumat este de 5,84 pe cash şi de 6,2-6,3 pe ESA.

Întrebat dacă investiţiile vor rămâne la 7% din PIB, el a răspuns: "Aşa ar trebui să fie. Să vedem forma finală a bugetului".

Chestionat şi dacă vor exista resurse pentru cei 1.200 de lei care ar urma să fie daţi celor cu pensii mai mici de 1.600 de lei în luna ianuarie, el a subliniat că ceea ce s-a discutat nu se mai reia.

"Ce s-a discutat în programul de guvernare nu se mai rediscută. Acelea nu se mai rediscută. Banii vin din buget ca peste tot. (...) Sursa de finanţare este bugetul de stat întotdeauna, nu există o sursă specială pentru pensii", a spus Florin Cîţu.

El a arătat că ajutorul de 1.200 de lei pentru pensionari va fi acordat în baza unei formule.

"Este o formulă. Ministerul Muncii o să vină şi o să vă explice. Vom avea o discuţie şi mâine", a precizat liderul PNL.

Potrivit acestuia, în şedinţa coaliţiei, nu s-a discutat despre certificatul verde COVID.

Sursa foto: Shutterstock / LCV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri