Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că reducerea CAS de la 25% la 20% reprezintă o soluţie de creştere a salariului pentru toţi românii şi ar însemna, la un salariu mediu, o creştere de aproximativ 317 lei.

"Soluţii pentru a creşte salariile pentru TOŢI românii. Reducerea CAS de la 25% la 20% = aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu", scrie Cîţu, duminică, pe Instagram.

Liderul liberal adaugă că reducerea contribuţiilor ar aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor, iar reducerea TVA ar tempera inflaţia.

Declarațiile președintelui PNL vin în contextul în care partenerii de la coaliție de la PSD au vorbit în ultimele zile prin vocea ministrului Finanțelor și a liderului de partid, Marcel Ciolacu, despre schimbări ale Codului Fiscal ce au în vedere suprataxarea românilor cu mai multe proprietăți sau cu mai multe mașini, precum și măsuri privind impozitarea bacșișului.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că propunerile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, legate de supraimpozitarea celor care deţin mai mult de două proprietăţi sau două maşini, reprezintă "o abordare social-democrată" în contextul în care taxarea directă a proprietăţilor în România înseamnă un procent redus din PIB, raportat la media europeană.

"Este o abordare social-democrată şi vreau să vă spun că există în toată Europa. La taxarea directă a proprietăţilor, avem cel mai mic coeficient în crearea PIB-ului, mi se pare că 2%, faţă de o medie europeană de 4,6%. Deci este normal, că te uiţi, niciodată cifrele nu mint. Te uiţi la statistici şi vezi unde este domeniul şi zona pe care trebuie să o acoperi, astfel încât să intri în trendul european. Nu putem trăi în Europa cu alte reguli", a spus Ciolacu, conform Agerpres.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri