Averea lui Elon Musk, CEO-ul Tesla și Space X, a ajuns la 300 de miliarde de dolari, conform Forbes, ceea ce înseamnă că a depășit-o cu 100 de miliarde pe cea a ocupantului locului 2 în topul celor mai bogați oameni din lume, Jeff Bezos.

Iar asta nu este tot. Musk, care între timp a devenit acționar Twitter, are o avere de două ori mai mare în acest moment decât a legendarului om de afaceri Warren Buffett, care "valorează" numai 125 de miliarde de dolari, conform CNN.

De asemenea, bogăția acumulată de Elon Musk este mai mare decât cea a fondatorilor Microsoft Bill Gates (136 de miliarde) și Steve Ballmer (100 de miliarde) împreună. Același lucru este valabil și pentru fondatorii Google, Larry Page (120 de miliarde) și Sergey Brin (115 miliarde).

De asemenea, arată jurnaliștii CNN, averea lui Musk aproape că atinge valoarea PIB-ului țării sale de origine, Africa de Sud (335 miliarde de dolari). În același timp, depășește PIB-urile unor țări precum Columbia, Finlanda, Pakistan, Chile și Portugalia.

Prin comparație, PIB-ul României în 2021 a fost de aproximativ 240 de miliarde de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri