Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat emiterea, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a unei noi serii de certificate negative pentru firmele care au câștigat contracte de infrastructură, iar unele companii se află deja la al doilea avertisment.

„O nouă serie de certificate negative intermediare pentru antreprenori a fost emisă de CNAIR! Pe listă sunt firme la al doilea «cartonaș galben», a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Pentru contracte de proiectare, aflate în derulare, au primit - din nou - certificate intermediare negative:
- SEARCH Corporation SRL
- EGIS Romania SA
- EGIS International S.A.S
- NV CONSTRUCT SRL.

Asocierea INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL SA, care în seria trecută a primit certificat pozitiv, a fost sancționată în actuala serie cu Document constatator intermediar negativ.

Pentru Contractele de execuție lucrări au primit o nouă serie de certificate intermediare negative:
- Todini Construzioni Generali SpA
- ASOCIEREA Secol Romania SRL- Secol Societa Edile Construzioni e Lavori SA
- Tirrena Scavi SpA
- ASOCIEREA Webuild SpA – IHI Infrastructure Systems Co Ltd
- ASOCIEREA Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR S.A.) – Euro Construct Trading 98 SRL.

Cu certificat negativ intermediar a fost sancționată, în această serie, și Nurol Insaat VE Ticaret AS, care la precedenta serie a primit certificat pozitiv.

„Vreau să reamintesc că, potrivit modificărilor din acest an la legislația achizițiilor publice, documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate din 90 în 90 de zile. Ele vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte”, a mai scris ministrul de resort.

Potrivit lui, antreprenorii care au primit certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice) au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite emiterea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare.

„Atenție însă: sunt antreprenori care riscă să primească la următoarea evaluare direct «cartonașul roșu»!”, a subliniat Grindeanu.

Potrivit ministrului, rolul acestor Documente Constatatoare este pe de o parte să îi determine pe anumiți Antreprenori să își corecteze conduita, iar pe de altă parte să permită Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situația concretă a Antreprenorilor care se prezintă la alte licitații.

Cu ocazia verificării ofertelor, Antreprenorii care au primit certificate constatatoare intermediare negative pentru abateri grave de la contractele aflate în derulare vor fi EXCLUȘI de la licitații”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Sursa foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri