Când eram mici, unii dintre noi ne doream rechizite super-sofisticate, cu care să-i dăm gata pe toți colegii noștri. Ba chiar și pe profesori. În secret, unii ne doream rechizite atât de fabuloase încât să apară de la sine note de 9 și 10, eventual fără chiar și ca profesorii să vină la ore. Ani mai târziu, copiii de astăzi nu beneficiază nici ei de ce ne doream noi, dar au gadget-uri la care cei din generațiile mai vechi nu puteau decât să viseze.

Ba chiar se poate spune că astăzi există rechizite atât de smart, încât i-ar face invidioși până și pe cei care lucrează la Silicon Valley. Iar dacă acest lucru totuși nu este posibil, cel puțin vor face experiența școlii un pic mai plăcută:

Așadar, vorbim în primul rând despre ghiozdanul smart de la eMag, cu aplicație interactivă, în valoare de 1.199 lei. Sigur, prețul nu e tocmai mic, dar când mergi la Hogwarts-ul din sectorul tău, colegii vor fi uimiți când vor vedea ce poate să facă.

Mai precis să clipească din ochii LED cu un diametru de 1.6mm, foarte luminoși, după cum ne asigură vânzătorul, geanta fiind echipată cu un cablu USB, voltaj 5V/2A și conectându-se prin bluetooth cu telefonul la aplicația de divertisment "matrix" a ghiozdanului.

Atenție, însă, părinți pasionați de tehnologie: echipamentul vine fără baterie externă, aceasta trebuind achiziționată separat.

Iar dacă acest ghiozdan nu vă place, să știți că mai există unul smart, cu display LED, care de data asta însă este și rezistent la apă. Pot să arunce, prin urmare, copiii cu câte pungi de apă vor, că el tot va rezista.

Costă mai puțin, 453 de lei, iar piesa de rezistență, ecranul LED de 25x25 cm, iluminează și face ușor de văzut conținutul, chiar și în condiții de lumină slabă.

Iar dacă vă întrebați ce va ține în ghiozdan viitorul angajat al Silicon Valley, răspunsul e simplu: penarul personalizabil, cu fotografie și text, pe care copilul își poate încărca cea mai tare poză din vacanță. Cum? Simplu: penarul, care costă 49 de lei, are la dispoziție un buton prin care selectează de pe telefon, calculator sau tabletă fotografia dorită, după care o încarcă pe afișajul penarului. Mai mult, fotografia poate fi chiar editată până devine așa cum și-o dorește copilul.

Există ceva mai cool? Poate doar măturile zburătoare de la Hogwarts, dar altfel mai greu.

Și cum un penar nu poate sta fără companie în ghizodanul smart, îi puțeți adăuga stiloul electronic HP MPP 1.51, care costă 149.89 de lei și care convertește instantaneu scrisul de mână în text electronic, moment în care, cel mai probabil, atât colegii cât și profesorii vor fi dați pe spate.

Dar chiar dacă acest stilou e atât de smart încât aproape că scrie singur, el are nevoie de tovarășul ideal de școală: "caietul", tot smart, cum altfel, care este atât de avansat încât poate inclusiv distribui ceea ce scrie copilul la ore pe rețelele sociale.

Iar dacă, din punct de vedere al părintelui, nu poți să spui că toate acestea sunt suficiente pentru ca copilul tău să fie în ton cu cele mai noi tendințe tech, ei bine, oricând poți să adaugi drept accesoriu o pereche de pantofi sport care luminează, la 174.99, perechea, dotați cu una bucată cablu USB pentru încărcare.

Și un mic secret: acest ultim gadget exista și acum 20 de ani, dar pare că nu se demodează niciodată.

Sursa foto: YouTube / dreamer H

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri