UPDATE 14:37: Amendamentul a fost respins.

Guvernul își va asuma răspunderea, să se elimine obligativitatea aderării la Pilonul 2 de pensii, conform surselor guvernamentale, relatează Digi24. Coaliția vrea să adauge, printre modificările fiscale, un amendamend care ar duce la naționalizarea Pilonului II de pensii. Prin acest mod, statul ar putea să aibă acces la banii pe care i-au acumulat românii la Pilonul II.

În cazul în care acest amendament ar fi aprobat, românii care nu fac o cerere scrisă că vor să continue cotizarea la Pilonul II, vor cotiza, automat, către Pilonul I (fonduri care sunt „pe mâna statului”).

Conform surselor, PNL s-a opus acestui amendament.

Câştigul financiar obţinut de români din Pilonul II de pensii private obligatorii este mai mult decât dublu faţă de actualizarea contribuţiilor brute doar cu rata inflaţiei, pe întreaga perioadă de aproape 15 ani de funcţionare a acestui sistem, potrivit calculelor Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Randamentul Pilonului II a depăşit atât depozitele bancare în lei, cât şi acumularea de euro, făcând din pensiile private cea mai eficientă formă de economisire pe termen lung dintre toate cele accesibile populaţiei, în pofida numeroaselor crize economice şi fluctuaţiilor de pe pieţele financiare din ultimii 15 ani, scrie Agerpres.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri