E.ON deschide cel mai mare centru de testare şi inovare pentru electromobilitate, la Essen, în Germania, conform unui comunicat al companiei, conform Agerpres.

"Extinderea infrastructurii publice şi private de încărcare continuă să se intensifice în Germania şi în Europa. Acesta este motivul pentru care E.ON investeşte masiv în soluţii de electromobilitate. În acest context, compania a inaugurat un nou centru de testare şi inovare de ultimă generaţie pentru tehnologii de încărcare şi soluţii energetice sustenabile", se menţionează în comunicat.

În noul sediu din Essen, E.ON testează şi cercetează soluţii de încărcare pentru vehiculele electrice şi integrarea inteligentă a acestora în ecosistemul energetic. Pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, peste 25 de staţii şi medii de testare digitale sunt disponibile pentru testarea vehiculelor, a staţiilor de încărcare, a wallboxurilor şi a accesoriilor.

Laboratorul de testare dispune, de asemenea, de cinci camere climatice speciale. Acestea le permit inginerilor E.ON să simuleze toate condiţiile de temperatură posibile, de la îngheţ la căldura extremă. De exemplu, modul de încărcare a maşinilor electrice poate fi testat la temperaturi cuprinse între minus 40 şi plus 50 de grade Celsius. Acest lucru înseamnă că beneficiarii, cum ar fi de exemplu producătorii de automobile, nu trebuie să efectueze teste costisitoare şi de durată în situaţii reale. Pe lângă cercetare şi dezvoltare, E.ON foloseşte centrul de testare şi pentru a-şi instrui clienţii şi partenerii în ceea ce priveşte instalarea şi întreţinerea.

"De fapt, pentru implementarea şi atingerea obiectivelor tranziţiei energetice şi de transport, avem nevoie de participarea activă a întregii societăţi a urbane. Un proces de succes şi pe termen lung poate fi realizat doar prin proiecte inovatoare şi prin crearea de reţele între diverşi jucători din oraşul nostru. Prin urmare, sunt foarte încântat să pot deschide Laboratorul de Testare E.ON. Dezvoltarea continuă a mobilităţii electrice este un element-cheie al tranziţiei energetice şi un alt pas important pentru limitarea schimbărilor climatice şi o mai mică dependenţă de combustibilii fosili. E.ON face acest pas. În calitate de primar, sunt foarte recunoscător pentru această iniţiativă", a declarat Thomas Kufen, primarul oraşului Essen.

Patrick Lammers, membru al Consiliului de administraţie al E.ON, a subliniat la inaugurare că tranziţia energetică, transporturile "curate" (cu amprentă de carbon redusă), limitarea schimbărilor climatice vor avea succes numai dacă electromobilitatea va lua şi mai mult avânt.

"Vom construi în fiecare an cel puţin 1.000 de staţii publice de încărcare suplimentare în Europa, accelerând şi mai mult transformarea traficului şi a transporturilor. Cu noul nostru centru de testare şi inovare, creăm capacitatea necesară pentru a răspunde cererii tot mai mari de infrastructură de încărcare. Prin urmare, suntem poziţionaţi în mod ideal pentru dezvoltarea dinamică a pieţei mobilităţii electrice. Sunt foarte mândru de echipa noastră, care a creat un mediu de testare unic şi practic, care este disponibil şi pentru partenerii noştri. Acest lucru ne aduce cu un pas mare mai aproape de electromobilitatea pentru toată lumea", a spus Lammers.

Laboratorul de testare acordă o atenţie specială electrificării vehiculelor de mare tonaj. Împreună cu producătorii de vehicule, E.ON testează şi dezvoltă tehnologii de încărcare concepute pentru a satisface cerinţele speciale ale camioanelor şi autobuzelor electrice. Laboratorul de testare este singura unitate din Europa în care poate fi testată încărcarea rapidă a vehiculelor grele cu o putere de până la trei megawaţi.

E.ON urmăreşte o strategie de creştere la nivel european a businessului legat de electromobilitate şi continuă să se concentreze pe extinderea infrastructurii de încărcare rapidă. Compania intenţionează să construiască cel puţin 1.000 de noi staţii de încărcare ultra-rapidă pe an în pieţele sale europene. În Germania, E.ON va construi în jur de 140 de noi locaţii de încărcare cu peste 1.200 de puncte de încărcare pentru reţeaua germană subvenţionată la nivel federal ("Deutschlandnetz"), devenind astfel unul dintre cei mai mari operatori ai reţelei de încărcare rapidă la nivel naţional. Acest lucru se adaugă infrastructurii de încărcare pe care E.ON o construieşte pentru clienţii săi din întreaga Europă. Numai în 2022, E.ON a vândut peste 20.000 de puncte de încărcare clienţilor privaţi şi companiilor din Europa.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri