"Raspunsul este clar nu, (criza financiara internationala n.r.) nu va avea efecte asupra economiei si asupra cetatenilor", a spus primul ministru, potrivit NewsIn.

Tariceanu spune ca bursele sunt foarte sensibile si avertizeaza asupra declaratiilor politicienilor in aceasta privinta.
"si o declaratie politica deplasata poate provoca un cutemur pe bursa. Avand in vedere tendinta economica de crestere solida a Romaniei, eu nu vad in viitor decat un singur lucru: bursa isi va reveni", a declarat Tariceanu, raspunzand unei intrebari a presei.

Declaratia premierului vine dupa doua sedinte consecutive de scaderi masive ale bursei romanesti la inceputul acestei saptamani, intr-un context international marcat de cresterea aversiunii la risc a investitorilor, dupa falimentul Lehman Brothers, preluarea Merrill Lynch si criza celui mai mare asigurator mondial, AIG, salvat in extremis de Federal Reserve.

Miercuri, bursa romaneasca a avut o evolutie fluctuanta, indicele BET al celor mai lichide zece titluri stagnand in jurul orei 15.

Citeste si:

Seful Executivului crede ca motivul turbulentelor de pe bursele romanesti nu este scaderea increderii investitorilor straini in economia Romaniei, ci criza financiara, care i-a impins sa isi vanda participatiile detinute pe bursa romaneasca din cauza nevoii de lichiditati.

Tariceanu considera ca situatia de pe piata financiara din SUA ar putea avea chiar efecte pozitive, argumentand ca activele imobiliare din SUA se vor ieftini si ar putea deveni astfel accesibile pentru cumparatorii romani.

Remarca a generat o gluma din partea unui ministru aflat alaturi de premier, care a comentat ca romanii ar putea cumpara sediul Lehman Brothers, banca de investitii din Statele Unite care a fost declarata luni falimentara.