"Pentru rezolvarea problemelor de infrastructura avem nevoie de circa patru miliarde euro pe ani, timp de patru ani" a declarat Oprescu. Bugetul pe 2009 al Primariei Capitalei prevede un deficit de 1,4 miliarde lei, cheltuielile fiind estimate la 5,3 miliarde lei, iar veniturile, la doar 3,9 miliarde lei.

Cele mai importante investitii ale municipalitatii bucurestene in 2009 vor viza lucrari deja incepute, precum cele la Pasajul Basarab si la viitorul stadion National. Lucrarile la Pasajul Basarab vor costa, anul acesta, 210 milioane lei. Pentru stadionul Lia Manoliu, primaria va contribui cu 40 milioane lei, potrivit NewsIn.

Printre proiectele pe care primaria vrea sa le realizeze in acest an se numara si strapungerea Buzesti-Berzei-Uranus, care va costa 150 milioane de lei. Pentru reabilitarea infrastructurii scolare, primaria va cheltui anul acesta 190 de milioane lei, alte 330 de milioane venind dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Primaria Capitalei nu a cheltuit, anul trecut, 168 de milioane de lei din banii pentru investitii in infrastructura si a reusit sa construiasca un singur bloc de locuinte, potrivit datelor din raportul de activitate pe 2008 al municipalitatii.

Din cele 756 de milioane de lei planificate pentru reparari de strazi, lucrari la retele de apa-canal si alte proiecte edilitare, municipalitatea a cheltuit doar 588 de milioane de lei.

"Strada, scoala si spital" este o noua emisiune realizata de Mihai Tatulici la Realitatea TV, post care o difuzeaza incepand cu 29 martie, in fiecare duminica intre orele 16:15-18:00. Emisiunea se doreste o abordare sociala complexa a biografiei Romaniei zilelor noastre