Medicii specialisti si rezidenti, farmacistii, asistentii medicali si studentii la facultati de profil si-au putut depune CV-uri pe pentru un total de 4 000 de joburi oferite de catre 20 de agentii de recrutare, in cadrul Targului International de Cariere Medicale, desfasurat saptamana trecuta in Capitala.
Agentiile de recrutare au pus la bataie atat joburi permanente, cat si temporare, ofertate cu salarii lunare de peste 3.000 de euro, in tari ca Marea Britanie, Irlanda, Franta, Belgia, Germania, Elvetia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta sau Orientul Mijlociu.

“Un exemplu de un loc de munca temporar este postul de RMO - Resident Medical Officer in spitalele private din Anglia, cu un excelent pachet salarial si conditii de munca foarte bune. Este un concept nou pentru Romania si nu trebuie confundat cu medicul rezident din tara noastra. In mare, un doctor are nevoie de 2 ani de experienta clinica dupa facultate, cunostinte de limba engleza si experienta in acordarea primului ajutor in caz de urgenta. Multi medici care pleaca pe acest post pot fi supracalificati, insa pentru un prim contact cu munca in strainatate si un castig substantial pentru o perioada scurta, merita”, a precizat Simona Oprea, din partea companiei Houston NPA, care promoveaza evenimentul pe piata din Romania.

Cele mai multe oferte de munca s-au adresat medicilor rezidenti si specialisti, iar dintre specializarile medicale cele mai cautate la targ au fost anestezia, medicina de urgenta, radiologia, medicina interna, chirurgie si psihiatrie.

Salariile medicilor difera in functie de experienta si vechime. Cele mai mici salarii oferite in cadrul Targului International de Cariere Medicale sunt cuprinse intre 2.000-3.000 de euro pe luna, pentru posturi in Germania, iar cele mai mari ajung si la 10.000-12.000 de euro pe luna in Marea Britanie si tarile scandinave.

Pe langa pachetul salarial, medicii romani pot beneficia gratuit de oportunitati de cazare si cursuri de limba pentru familie, consultanta pe parcursul intregului proces de inscriere sau asistenta in procesul de relocare.

Potrivit Huston NPA, targul a fost vizitat de 1500 de medici, farmacisti si asistenti medicali. Editia din Cluj-Napoca a targului, ajuns la a VII-a editie in Romania, va avea loc intre 27-28 martie la Hotel City Plaza (Str. Sindicatelor 9-11, Cluj Napoca si la Iasi intre 10-11 aprilie la Hotel Traian (Piata Unirii nr 1, Iasi). Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice este organizat de doua ori pe an (martie/aprilie si septembrie/octombrie) in mai multe tari europene, printer care Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia si Lituania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri