Bursa de la Bucuresti a organizat un concurs de investitii pentru elevi

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a organizat la sfarsitul saptamanii trecute un concurs de investitii impreuna cu British School of Bucharest si casa de brokeraj Intercapital Invest.

Doua echipe alcatuite din elevi ai British School of Bucharest, cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani, au trebuit sa schiteze o strategie de investitie in companii listate la BVB. Acest eveniment reprezinta cea de-a treia provocare din cadrul concursului „The Apprentice”, dezvoltat de catre catedra de Business Studies a British School of Bucharest pentru elevi.

Participantii au trebuit sa analizeze o serie de companii listate la BVB si sa prezinte strategiile lor de investitie in fata juriului alcatuit din Anca Dumitru, Director general adjunct al BVB, Remus Stoica, Expert financiar-bancar in cadrul BVB si Florin Irimin, broker in cadrul Intercapital Invest.

„Pilonul educational este o parte importanta a strategiei BVB si se adreseaza atat investitorilor, cat si viitoarei generatii de investitori. In Romania, o cultura a pietei de capital este inca in formare, iar noi vrem sa fim parte activa a acestui proces educational si un pas important este sa formam viitoarele generatii de investitori si manageri de companii care sa dezvolte mai departe bursa locala si sa profite din plin de posibilitatile pe care aceasta le ofera”, a declarat Anca Dumitru.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație Bursiera »Setari Cookie-uri