Cel mai probabil, măsurile luate de autorități pentru a evita răspândirea coronavirus se vor înăspri, astfel încât timpul petrecut în casă va fi și mai mare. Experții internaționali în educație au conchis faptul că, în condițiile date, o interacțiune controlată a celor mici cu laptop-urile sau tabletele este chiar recomandată, DACĂ aceștia stau pe aplicații utile lor, din care pot învăța lucruri.

”Sunt o mulțime de alegeri posibile și o mulțime de aplicații de edutainment”, spune Jordan Shapiro, autor al ” “The New Childhood” (Little, Brown Spark). Este o perioadă bună pentru ca părinții să mai lase de la ei în ceea ce privește expunerea la ecrane a copiilor – atâta timp cât pun, totuși, bariere”. Iată câteva recomandări de jocuri educative, dar și de

Minecraft

Popularul joc video, în care jucătorul explorează o lume formată din cărămizi, este excelent pentru a da drumul imaginației celor mici. Poate fi jucat singur sau cu alții. ”Este echivalentul jocului în nisip, cu forme”.

Prodigy

Este un joc fantasy însă care te învață matematică – jumătate din timp îl petreci rezolvând calcule pentru a câștiga puncte și stele, avansând astfel într-un univers fantastic.

GoNoodle

Păcălește-ți copiii să facă sport acasă cu acest joc. Aceștia trebuie să facă mișcări fizice din mâini și din corpuri pentru a trece de diferite niveluri.

Wuzzit Trouble

Jocul este construit pentru a înțelege legăturile dintre numere, fiind un joc de tip puzzle și logică. Probleme de matematică sunt implementate în joc, însă este astfel construit încât cei mici să nu realizeze acest lucru.

Reach for the Sun

În acest joc de știință copiii trebuie să devieze lumina soarelui pentru a ajuta plantele să crească. Pe parcursul jocului, ei învață despre plante, semințe și procese precum fotosinteza.

The Fiscal Ship

Pentru copiii de peste 14 ani, după cum îi spune și numele, este un joc în care conduci o ”navă fiscal”, iar deciziile tale afectează întreaga economie a ei. Plus, copiii învață valoarea banilor, despre tranzacții sau consecințe ale investițiilor rele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri