Romaşcanu: Aproape un milion de copii nu au acces în acest moment la învăţământul online

Aproape un milion de copii nu au acces în acest moment la învăţământul online, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, care solicită ca autorităţile să rezolve această problemă.

"Ultima cifră pe săptămâna aceasta este, iarăşi, dovada minciunii pe care o practică constant guvernarea Orban, şi anume că - doamna Anisie a spus acest lucru - sunt doar 250.000 de copii fără acces la învăţământ online. Cifra, conform unui studiu IRES, arată că 903.870 de copii sunt în această situaţie. Există tot felul de idei, tot felul de propuneri, bani sunt, numai dacă ne gândim la 'Cornul şi laptele', domnilor, faceţi ceva şi porniţi acest învăţământ online şi pentru aproape un milion de copii care n-au acces în acest moment. Învăţământul în România este gratuit prin Constituţie", a spus duminică Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

Finanţaţi tablete, finanţaţi acces la internet şi ocupaţi-vă de viitorul ţării, pentru că asta înseamnă educaţia copiilor noştri

Citește și FSLI: Din milioane de lei neutilizate pentru fructe în școli sau pentru cornul si laptele se pot cumpăra tablete elevilor

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 7 mai, la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020, care va fi utilizată pentru achiziţia de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate.

"Am solicitat inspectoratelor şcolare să centralizeze situaţia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000", a declarat ministrul Monica Anisie, citată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Citeste si:
Premieră: Mai mulți elevi de nota 10 și-au primit diplomele prin...
Premieră: Mai mulți elevi...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Sursa foto: shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri