Columna Medical Center a donat 30 de tablete organizației Teach for Romania, în sprijinul copiilor din medii vulnerabile

Columna Medical Center - cel mai mare centru de reproducere umană asistată (RUA) din România, a donat 30 de tablete către organizația Teach for Romania, în cadrul unei inițiative care urmărește integrarea soluțiilor educaționale digitale în mediile vulnerabile. Tabletele vor ajunge într-una dintre comunitățile cu infrastructură digitală precară incluse în Programul Teach for Romania, pentru diminuarea inegalității în educație.

Educația digitală în România continuă să fie un lux pentru elevii din mediile vulnerabile, iar, în contextul pandemiei de COVID-19, aceștia sunt și mai expuși inechităților și izolării.

România, una dintre țările cu cea mai rapidă viteză a internetului, se află pe ultimul loc în rândul membrilor UE privind competențele digitale de bază și avansate (Digital Economy and Society Index UE, 2019), iar în mediul rural conectivitatea este redusă – doar 38,2% dintre locuințe au acces la internet comparativ cu 61,8% în mediul urban (Institutul Național de Statistică,2019).

Program online cu activități educative pentru copii

Inițiativa de educație digitală incluzivă lansată de Teach for Romania constă într-un program online cu activități educative pentru copii, care se va desfășura pe parcursul a șase săptămâni, în cinci comunități dezavantajate din țară.

Vezi și: COVID-19 | Probele orale de la examenul de Bacalaureat vor fi anulate. Cum vor fi evaluați elevii

Citeste si:
Cum le sunt rapite sansa la educatie si la un viitor copiilor saraci
Cum le rapesc parintii, dar...

Proiectul vizează 220 de elevi și 220 de părinți și beneficiază de implicarea a 60 de profesori, care deja contribuie la schimbarea educației în aceste zone. Organizația asigură atât infrastructura digitală (dispozitive digitale – laptopuri/tablete, conexiune la internet), cât și servicii educaționale integrate (trainingul profesorilor, sprijin în proces pentru elevi și părinți, cursurile online etc.).

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală de leadership în educație care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. Organizația a apărut ca răspuns la inechitatea educațională, oferind elevilor șansa la un viitor mai bun prin educație și prin modele.

În anul școlar 2019-2020, Teach for Romania a lucrat cu aproape 10.000 de copii. În prezent, 135 de profesori din cadrul programului (80 de participanți în program și 55 Alumni în școli publice) și din comunitatea de absolvenți sunt înscriși în sistemul public de învățământ, în peste 100 de comunități vulnerabile din 17 județe.

Te poate interesa și: Cum se vor ține cursurile la școală în perioada de pregătire din iunie: temperatura verificată, maximum 10 elevi în clase

Citeste si:
Clinica de fertilitate Columna: numarul de pacienti s-a triplat
Nicoleta Zamfir, clinica de...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Citește și
Ce urmează dupa adoptarea normelor de aplicare a legii anti-bullying?
Setari Cookie-uri