Bani pentru elevii de nota 10 la Bacalaureat. Cât alocă o primărie

Elevii de la şcolile din municipiul Focşani care au obţinut media generală 10 la examenul de Evaluare Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi, miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Local Focşani, de primarul Cristi Misăilă.

Astfel, au fost premiaţi 17 elevi care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională, şapte de la Colegiul Naţional "Unirea" Focşani, patru elevi de la Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare", câte doi de la Colegiul Naţional "Al.I.Cuza" şi Şcoala Gimnazială "Anghel Saligny, un elev de la Şcoala Gimnazială "Duiliu Zamfirescu" şi unul de la Colegiul Naţional "Oana Diana Renea".

De asemenea, au fost premiaţi şi cinci absolvenţi de liceu din Focşani care au obţinut media 10 la Bacalaureat, trei de la Colegiul Naţional "Al.I.Cuza", unul de la Colegiul Naţional "Unirea" şi unul de la Liceul Economic "Mihail Kogălniceanu".

"Mă bucur că anul acesta este un număr mult mai mare de medii de 10 la Evaluarea Naţională, ceea ce înseamnă că avem tineri interesaţi în a se implica în formarea profesională pentru viaţă. Le doresc succes în continuare", a declarat primarul Cristi Misăilă în cadrul festivităţii de premiere.

Elevilor le-a fost înmânat un cec simbolic cu sumele cuvenite, urmând ca aceştia să-şi poată ridica în zilele următoare banii de la casieria Primăriei Focşani.

Pentru premierea acestora, primăria a alocat suma de 10.500 de lei, absolvenţii de liceu care au obţinut media generală 10 la Bacalaureat fiind recompensaţi cu 1.000 de lei, iar elevii care au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională cu suma de 500 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri