Profesorii din România care în continuare nu doresc să se vaccineze ar putea fi testați în mod periodic pentru COVID-19, se arată într-un anunț al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Deocamdată, această propunere este încă analizată atât de ministerul Educației, cât și de cel al Sănătății pentru a se vedea dacă ar putea fi implementată această regulă.

60% din personalul din învățământ este vaccinat, însă acest procent trebuie să fie unul mult mai mare, spune ministrul Educației.

„Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă profesorii nevaccinați ar putea să nu intre la ore din toamnă, ministrul Educației a transmis că nu se declară un adept al obligativității vaccinării, dar că poartă în acest moment discuții pe această temă cu Ministerul Sănătății. O posibilă decizie în acest sens va luată de ambele ministere.

„Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli (...) Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri