193.430 de angajaţi din sistemul naţional de învăţământ s-au vaccinat, ceea ce înseamnă un procent de 61% din personalul didactic și auxiliar. Asta arată cele mai recente cifre oferite de Ministerul Educației și Cercetării.

„Din totalul de 317.531 angajaţi ai sistemului naţional de învăţământ s-au vaccinat 193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%”, anunță ministerul Educației, potrivit Agerpres.

Astfel, faţă de ultima raportare se înregistrează un plus de 8.257 de persoane vaccinate în sistemul naţional de învăţământ.

Cum începe anul școlar 2021 -2022. Reguli pentru elevi

Sorin Cîmpeanu a reamintit care sunt regulile de începere a anului școlar 2021 -2022.

Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 vor continua învățământul în varianta online timp de 14 zile, dar se poate reveni fizic în școală din ziua a opta, dacă elevii au fost testați și nu au fost contaminați.

„Tot ca excepție, elevii de peste 12 ani, care sunt vaccinați și doresc să continue școala în format fizic, o pot face, pot veni la școală”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi24.

Dacă părinții refuză testarea în ziua a opta a copiilor lor, acești elevi vor continua să învețe în regim online până la sfârșitul zilei a 14-a, după care se pot întoarce în școlii, potrivit miniștrilor Educației și Sănătății, care au vorbit despre cum se va desfășura noul an școlar.

După depășirea ratei infectării de 6 la mie în localitatea respectivă, cursurile la școlile de acolo vor trece în online. Scenariile stabilite sunt cunoscute: toate creșele, școlile și grădinițele vor funcționa cu prezență fizică, și dacă se va depăși rata de infectare de 6 la mie. De asemenea, excepție face învățământul special: activitățile de terapie pentru elevii cu nevoi speciale vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție care va fi făcută.

Citește și: Structura anului școlar 2021 – 2022. Când încep elevii din România școala

Se recomandă ca masca să fie luată în aer liber

Sorin Cîmpeanu a mai transmis că le recomandă elevilor ca masa (cu referire la sandviș sau gustarea din pauza mare) să fie luată în aer liber, în măsură în care vremea permite.

„Copiii să nu-și transmită unii altora alimente. Actualul ordin de ministru se bazează tot mai mult pe realități și nu pe iluzii. Totodată, e interszis schimbul de măști folosite. A fost nevoie să precizăm asta”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform sursei citate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri