ÎPS Teodosie a decis să dea în judecată Universitatea Ovidius din Constanța pentru că instituția nu îi mai permite să fie titular, în contextul în care acesta are 65 de ani.

Arhiepiscopul Tomisului este titular în cadrul Facultății de Teologie, din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Acesta refuză să se pensioneze și face apel la instanța de judecată pentru a rămâne în continuare la catedră.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius, potrivit G4Media.

Sursa citată precizează că instituția vizată a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă universitatea să o reintroducă. ÎPS Teodosie nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie.

Sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri