Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 76 prin care se propune menținerea școlilor deschise în format fizic, indiferent de rata de incidență. În plus, vor fi utilizate testele rapide antigen pentru a putea testa elevii.

Hotărârea CNSU cuprinde următoarele:

  • abilitarea ME și MS pentru modificarea Ordinului comun nr 5196/1756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată.
  • utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori.

Cu toate acestea, suspendarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune, în condițiile art. 2 și art. 3, pentru o perioada de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

Vezi și: Medic: Dacă școlile ar respecta cu strictețe măsurile de protecție, nu ar exista focare

La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor, se suspendă activitatea cu prezența fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioada de 14 zile.

Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu ziua opt de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore.

Elevii care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau Rt-PCR reiau cursurile cu prezență fizică dupa 14 zile de la suspendarea acestora.

Cât despre elevii vaccinați anti-COVID, cu schemă completă, precum și cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv, aceștia pot veni fizic la școală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri