Competențele avansate de limba engleză susțin oportunitățile de carieră, iar în spatele acestei afirmații se află multiple argumente care să demonstreze că limba engleză a devenit un real avantaj pentru cei care candidează la un job și își doresc să avanseze pe plan profesional.

Engleza este mai mult decât o limba străină, este un mijloc prin care oamenii din diferite țări și culturi relaționează, iar deținerea de competente în acest sens contribuie la eliminarea barierelor de comunicare – inclusiv în mediul de afaceri, unde cunoașterea limbii engleze a devenit imperativă. Îmbunătățirea abilitaților de comunicare în limba engleza se poate face prin participarea la cursuri de engleza pentru adulți.

De ce sunt mai mari șansele de avansare în cariera pentru cunoscătorii limbii engleze?

Limba engleză este limba de circulație internațională și totodată, limba folosită în mai multe industrii că mijloc de comunicare accesibil tuturor. Tocmai de aceea, se poate afirma cu certitudine că stăpânirea limbii engleze vine la pachet cu abilitățile necesare (abilitați de comunicare, scris și citit) pentru a avansa într-una din industriile în care engleza este obligatorie sau constituie un avantaj.

Fie că e vorba de marketing, turism sau sectorul bancar, competențele de limba engleză constituie întotdeauna un plus și facilitează interacțiunile cu potențiali clienți, colaboratori sau parteneri de afaceri, fară că diferențele de limba maternă și cultura să fie importante.

Avansarea la o poziție superioară sau la o funcție de conducere în cadrul unei companii nu este posibilă fară cunoașterea limbii engleze la un nivel avansat, mai ales daca firma respectivă are contracte cu furnizori străini sau colaborează cu alte companii internaționale.

În ce domenii este necesara cunoașterea limbii engleze?

Domeniile în care cunoașterea limbii engleze – chiar și la un nivel mediu – a devenit o cerință pentru angajare sunt numeroase, ceea ce poate fi motivat prin faptul că firmele din sectorul privat trebuie să se adapteze la schimbările și tendințele economiei mondiale, astfel că și cerințele de angajare sunt pe măsură.

Candidații care dovedesc că pot comunica fluent în limba engleză demonstrează totodată că sunt perseverenți, curioși și dedicați, acestea fiind câteva dintre cerințele pe care le implică învățarea limbii engleze la un nivel avansat și în același timp, calități pe care angajatorii le caută de la echipele pe care vor să le formeze în companiile lor.

Limba engleză este cea mai folosită limba în mediul de afaceri, acesta fiind un alt motiv pentru care devine una dintre abilitățile necesare de ocupare a unei poziții în cadrul unei companii care activează fie în sectorul de marketing, turism, imobiliare, recrutare etc. Cunoașterea acestei limbi este necesară în toate domeniile unde ar putea exista contact cu persoane din străinătate și în companiile care doresc să se extindă pe plan international.

Din ce motiv reprezintă competențele de limba engleză un plus la profilul candidatului?

Fie că e vorba de proaspeți absolvenți sau persoane cu vechime pe piață muncii, limba engleză va constitui întotdeauna un avantaj la angajare, mai ales daca se dorește ocuparea unei poziții bine plătite în cadrul unei companii de top sau în cadrul unui start-up.

Deținerea de competențe avansate în limba engleză înseamnă capacitatea de a contura argumente convingătoare în cazul unor negocieri, de a transmite mesaje scrise corect și coerent în situația unei comunicări scrise cu un client/colaborator/furnizor/manager, de exprimare fluentă în contextul unei întâlniri cu o persoana de origine străină și de pregătire/susținere a unor prezentări pentru colegi, manageri sau parteneri de afaceri străini.

Daca în unele cazuri limba engleza constituie un plus și un avantaj în fata celorlalți candidați, alteori cunoașterea acestei limbi este obligatorie, în caz contrar nefiind posibila obținerea locului de muncă dorit. De aceea, mulți studenți învață și își perfecționează competențele de limbă engleză din timpul anilor de studiu, când pot să asimileze informația rapid și au timpul necesar pentru a îl investi în această direcție.

Printre meseriile bine plătite în care deținerea de competențe lingvistice în engleză este obligatorie se numără și următoarele:

  • traducător și/sau interpret;
  • profesor de limba engleza;
  • însoțitor de bord;
  • programator;
  • manager de hotel;
  • copywriter.

Prin urmare, deținerea unor competențe avansate de comunicare în limba engleză devine un factor pentru succes în societatea modernă, unde angajatorii au perspective remarcabile de dezvoltare și candidații care pot vorbi fluent în limba engleză atrag mai mult atenția în etapa de recrutare.

Sursa foto: edventure.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri