Marius Budăi, Ministrul Muncii a transmis câteva declarații înainte de negocierile pe care urmează să le aibă cu liderii sindicatelor din învățământ, în a șasea zi de grevă generală. Ministrul a fost întrebat de jurnaliști dacă sunt bani pentru creșterea salariilor profesorilor.

„Totdeauna bani, dacă vrem să o spunem, nu sunt, dar noi trebuie să ajungem de aşa natură, şi asta înseamnă dialogul social, să găsim varianta cea mai corectă pentru toată lumea (sic)”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a transmis că la nivelul instituției pe care o conduce au început discuțiile tehnice privind noua lege a salarizării, însă coaliția de guvernare este cea care trebuie să ofere un răspuns cu privire la solicitările privind veniturile cadrelor didactice.

„Este clar că atunci când pui un minim pentru debutanţi, trebuie să creşti şi grila în continuare şi aici, cu în cadrarea în toate prevederile din PNRR, ce condiţionalităţi avem acolo şi recomandările de ţară, urmează aceste discuţii tehnice cu dumnealor şi vedem la ce variantă ajungem pe final (...) Eu fac tot posibilul ca ministru al Muncii, să discutăm pe legea salrizării. Nu știu dacă discuțiile mele vor înceta greva”, a spus Budăi.

Reamintim că profesorii din România se află în a șasea zi de grevă generală, fiind nemulțumiți de salariile mici din învățământ. Sindicaliștii din educație se întâlnesc la momentul transmiterii acestei știri cu Ministerul Muncii pentru a discuta despre legea salarizării. Profesorii din învățământul preuniversitar sunt nemulțumiți de salariile mici pe care le încasează, iar criza nu pare să se sfârșească prea curând, în contextul în care Guvernul le-a propus în repetate rânduri sindicaliștilor din educație prime pentru profesori, în loc de majorări salariale. Guvernul și sindicaliștii nu au ajuns la niciun acord care să ducă la reluarea orelor și la încetarea manifestațiilor din stradă. Sindicaliștii au transmis azi că examenele de final de an sunt în pericol, venind cu un apel către elevi și părinți de a susține cadrele didactice în aceste acțiunile pe care le întreprind.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri