Peste 42.000 de decizii privind recalcularea pensiilor pentru grupele 1 si 2 de munca au fost trimise pensionarilor, urmand ca restul de 58.000 sa fie eliberate pana la finalul lunii septembrie 2019, a declarat, sambata seara, ministrul Muncii, Marius Budai, scrie Agerpres.

"M-am asigurat cu toti colegii de la Casele de Pensii din tara ca tot ceea ce este de facut se va face in termenul legal, si anume pana in 30 septembrie 2019. Dar cei care au primit deciziile acasa in cel mai scurt timp vor primi si diferentele de bani, iar dupa ce aceste diferente vor fi primite vor intra in cuantum cu noua pensie. In acest moment suntem la peste 42.000 de decizii eliberate si trimise catre parintii si bunicii nostri. Au ramas 58.000 de care urmeaza pana la finalul lunii septembrie", a spus Budai, la Romania TV.

Potrivit ministrului, pensionarii care au primit deciziile urmeaza sa primeasca si diferentele de bani.

"Cei care au primit deciziile ar cam trebui incepand de luni sa primeasca acasa (diferentele - n. r.). Cei care primesc in aceasta luna. La fel ca si luna trecuta, fac apel la dumnealor sa ia legatura cu factorii postali de pe raza de domiciliu si vor primi deciziile acasa. Deciziile le-au primit, vor primi diferentele de bani", a subliniat el.

De asemenea, seful de la Munca a tinut sa le transmita celor din Opozitie un mesaj de la pensionarii cu care s-a intalnit in ultimul timp prin diverse localitati din tara.

"Noi am avut si declaratii precum ca nu vom avea bani de pensii in 2017 si 2018 si daca tot m-ati sunat profit de aceasta ocazie sa le transmit colegilor din Opozitie mesajul pensionarilor din Valea Jiului si mesajul pensionarilor de prin tara pe unde am mai fost in ultimul timp: ca ii roaga frumos, cu lacrimi in ochi, sa nu ii mai supere prin declaratii iresponsabile precum ca nu vor fi bani de pensii", a sustinut Marius Budai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri