Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor: Peste 42.000 de decizii au fost trimise pensionarilor

Peste 42.000 de decizii privind recalcularea pensiilor pentru grupele 1 si 2 de munca au fost trimise pensionarilor, urmand ca restul de 58.000 sa fie eliberate pana la finalul lunii septembrie 2019, a declarat, sambata seara, ministrul Muncii, Marius Budai, scrie Agerpres.

"M-am asigurat cu toti colegii de la Casele de Pensii din tara ca tot ceea ce este de facut se va face in termenul legal, si anume pana in 30 septembrie 2019. Dar cei care au primit deciziile acasa in cel mai scurt timp vor primi si diferentele de bani, iar dupa ce aceste diferente vor fi primite vor intra in cuantum cu noua pensie. In acest moment suntem la peste 42.000 de decizii eliberate si trimise catre parintii si bunicii nostri. Au ramas 58.000 de care urmeaza pana la finalul lunii septembrie", a spus Budai, la Romania TV.

Potrivit ministrului, pensionarii care au primit deciziile urmeaza sa primeasca si diferentele de bani.

"Cei care au primit deciziile ar cam trebui incepand de luni sa primeasca acasa (diferentele - n. r.). Cei care primesc in aceasta luna. La fel ca si luna trecuta, fac apel la dumnealor sa ia legatura cu factorii postali de pe raza de domiciliu si vor primi deciziile acasa. Deciziile le-au primit, vor primi diferentele de bani", a subliniat el.

De asemenea, seful de la Munca a tinut sa le transmita celor din Opozitie un mesaj de la pensionarii cu care s-a intalnit in ultimul timp prin diverse localitati din tara.

Citeste si:
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Pensionarii au pus ochii pe...

"Noi am avut si declaratii precum ca nu vom avea bani de pensii in 2017 si 2018 si daca tot m-ati sunat profit de aceasta ocazie sa le transmit colegilor din Opozitie mesajul pensionarilor din Valea Jiului si mesajul pensionarilor de prin tara pe unde am mai fost in ultimul timp: ca ii roaga frumos, cu lacrimi in ochi, sa nu ii mai supere prin declaratii iresponsabile precum ca nu vor fi bani de pensii", a sustinut Marius Budai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Gabriela Firea le oferă pensionarilor gantere și un voucher la sala de fitness
Setari Cookie-uri