"Mediul de afaceri dificil, incertitudinile privind evolutiile economice viitoare si prelungirea politicilor de austeritate publice, dar si in administrarea bugetelor din mediul privat afecteaza, in continuare, cererea de produse de asigurare. Presiunea asupra preturilor protectiei a ramas la cote foarte ridicate, iar acest lucru a amplificat volatilitatea pe piata asigurarilor. Contextul actual a afectat afacerile Allianz-Tiriac mai ales in ceea ce priveste volumul subscrierilor pe clasele auto", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Rangam Bir, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca scaderea veniturilor din prime este una asumata, in conditiile in care prudenta este principalul atribut al modului de dezvoltare a afacerilor Allianz-Tiriac.

"Reusim astfel sa realizam ceea ce ne-am propus sub aspectul profitabilitatii si, mai ales, sa avem garantia stabilitatii si soliditatii financiare a afacerilor noastre pe termen mediu si lung", a spus Bir.

Citeste si:

Potrivit datelor companiei, activitatea desfasurata de Allianz-Tiriac in perioada iulie-septembrie a generat un profit trimestrial inainte de impozitare de 2,5 milioane de lei.

"Aceasta cifra indica o imbunatatire cu 45% a nivelului profitului inregistrat dupa primele 6 luni din 2011, pana la o valoare de 8 milioane de lei ce reprezinta profitul inainte de impozitare aferent perioadei ianuarie-septembrie 2011", se mentioneaza in comunicat.

In perioada analizata, valoarea primelor subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de circa 600 milioane de lei, in scadere cu 18% fata de acelasi interval din 2010.