Camera Deputatilor a aprobat cu 202 voturi "pentru", 38 "impotriva" si patru abtineri proiectul de lege care reglementeaza situatia profitului nerepartizat al Eximbank, scrie Mediafax.

"Proiectul propune pentru CEC ca tot profitul pe care il are sa fie utilizat pentru capitalizarea bancii, ceea ce nu s-a facut pentru Eximbank, desi sunt amandoua banci cu capital de stat", a declarat deputatul PNL Eugen Nicolaescu.

Senatul a aprobat, la inceputul lunii noiembrie, trecerea actiunilor detinute de stat la EximBank din administrarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului in cea a Ministerului Finantelor.

Eximbank a avut in primul semestru un profit brut de aproximativ 45 milioane lei (peste 10 milioane de euro), cu 80% peste cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Anul trecut, profitul net al Eximbank a crescut cu circa 60%, la 75 milioane de lei, ceea ce plaseaza banca in topul primelor zece institutii de credit profitabile din Romania, in contextul in care activele au avansat cu aproape 5%, la 3,5 miliarde de lei.

Statul controleaza banca cu 95,37% din titluri, administrate pana in prezent de AVAS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban: Comarnic-Brasov, gata in cinci ani, daca ramanem la guvernare