Leul ar putea creste in raport cu euro in urma emisiunii de obligatiuni de 1,5 miliarde dolari efectuata marti, care a fost "un mare succes" si a indicat imbunatatirea perceptiei investitorilor fata de Romania, apreciaza analistii UniCredit, citati de Bloomberg.

UniCredit recomanda investitorilor sa cumpere lei, deoarece cursul va cobori la 4,25 lei/euro de la nivelul de referinta de marti, de 4,3477 lei/euro, scrie Gyula Toth, analist UniCredit Viena, intr-un raport transmis miercuri clientilor, citat de Mediafax.

Euro era cotat miercuri pe piata interbancara la 4,3440 - 4,3470 lei, respectiv cu 0,2 - 0,3 bani sub inchiderea sedintei precedente.

Romania a atras 1,5 miliarde dolari din vanzarea de obligatiuni cu maturitatea la zece 10 ani la un randament de 6,875% pe piata din SUA. Cererea pentru obligatiuni a totalizat aproape 7 miliarde de dolari, fiind cea mai mare suma subscrisa pe piata de dolari pentru o tara din Europa Centrala si de Est.

BNR a publicat miercuri un curs de referinta de 4,3447 lei pentru un euro, moneda nationala fiind in scadere cu aproximativ 0,5% de la inceputul anului. Forintul unguresc a crescut cu 7,1% de la finele lui 2011, in timp ce zlotul polonez a castigat 6,4%, iar coroana ceheasca s-a apreciat cu 1,3%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cati romani din diaspora s-au inscris pentru a vota la prezidentiale