Bancile au subscris in total obligatiuni de 2,23 miliarde lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 750 milioane lei.

Prin licitatia de luni, Trezoreria a redeschis o emisiune lansata luna trecuta, cu scadenta in aprilie 2014. La operatiunea din luna martie, Ministerul Finantelor a imprumutat 1,569 miliarde lei, cu 75% peste valoarea programata, la un randament mediu de 5,99%.

Pentru luna aprilie, Ministerul Finantelor a programat sase licitatii pentru vanzarea de titluri de stat in valoare de 4,25 miliarde lei, cei mai multi bani urmand sa fie imprumutati prin cinci emisiuni de obligatiuni cu scadenta de 2, 4, 5 si 15 ani. Ministerul a programat doar o licitatie pentru vanzare de certificate de trezorerie, cu maturitate de un an, in valoare de 1 miliard de lei.

Citeste si:

Urmatoarea operatiune este programata joi, cand Finantele vor sa vanda obligatiuni pe patru ani, de un miliarde de lei.

Finantele au profitat de randamentele in scadere si au imprumutat in primul trimestru 26,11 miliarde lei pe piata locala, peste valoarea programata pentru primul trimestru, de 14 si 16 miliarde lei. La aceasta suma se adauga 2,25 miliarde dolari, finantare atrasa prin emisiuni de titluuri pe piata SUA.