Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut obligatiuni cu maturitate la doi ani in valoare de 750 milioane de lei, exact cat si-a propus, la un randament mediu de 5,6%, in scadere cu 0,39 puncte procentuale, de la 5,99%, transmite Mediafax.
Bancile au subscris in total obligatiuni de 2,23 miliarde lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 750 milioane lei.

Prin licitatia de luni, Trezoreria a redeschis o emisiune lansata luna trecuta, cu scadenta in aprilie 2014. La operatiunea din luna martie, Ministerul Finantelor a imprumutat 1,569 miliarde lei, cu 75% peste valoarea programata, la un randament mediu de 5,99%.

Pentru luna aprilie, Ministerul Finantelor a programat sase licitatii pentru vanzarea de titluri de stat in valoare de 4,25 miliarde lei, cei mai multi bani urmand sa fie imprumutati prin cinci emisiuni de obligatiuni cu scadenta de 2, 4, 5 si 15 ani. Ministerul a programat doar o licitatie pentru vanzare de certificate de trezorerie, cu maturitate de un an, in valoare de 1 miliard de lei.

Urmatoarea operatiune este programata joi, cand Finantele vor sa vanda obligatiuni pe patru ani, de un miliarde de lei.

Finantele au profitat de randamentele in scadere si au imprumutat in primul trimestru 26,11 miliarde lei pe piata locala, peste valoarea programata pentru primul trimestru, de 14 si 16 miliarde lei. La aceasta suma se adauga 2,25 miliarde dolari, finantare atrasa prin emisiuni de titluuri pe piata SUA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri