„Vrem sa imbunatatim accesul IMM-urilor la finantari pe termen mediu si lung, intrucat firmele mici si mijlocii realizeaza cea mai mare valoare adaugata in economie. Acordul va contribui la cresterea competitivitatii, deoarece aceste companii formeaza coloana vertebrala a economiei si vor crea un numar semnificativ de locuri de munca, generand, totodata, un procent substantial din PIB”, a precizat Plutarchos Sakellaris, vicepresedintele BEI responsabil pentru Romania.

Vicepresedintele Corporate Banking al BCR, Wolfgang Schoiswohl, a spus ca, din sursele Bancii Europene de Investitii, BCR a finantat companii din sectoare precum agricultura, productie, turism sau transporturi.

„Cooperarea cu institutia internationala sprijina absorbirea fondurilor acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana, intrucat peste 75% din fondurile BEI sunt alocate pentru proiecte dezvoltate cu finantare UE”, aratat Schoiswohl.

Citeste si:

Acesta a adaugat ca in prima parte a anului creditarea corporate in Romania a crescut cu doar 0,3%, in timp ce la BCR avansul a fost de 1%.

BCR a finantat pana in prezent, impreuna cu parteneri internationali, mai mult de 10.000 de proiecte ale IMM-urilor, valoarea cofinantarii fiind de peste un miliard de euro.