Vicepresedintele executiv al Bank Leumi Romania, Manfred Rauchwerger, afirma ca "IMM-urile trebuie sa fie locomotiva care sa traga economia in sus", iar in strategia bancii sunt prevazut fonduri in valoare de 50 de milioane de euro pentru creditarea acestor firme.

"Vrem sa tratam antreprenorii in mod special, pentru fiecare client sa oferim servicii specializate, consultanta bancara profesionala. IMM-urile trebuie sa fie locomotiva care sa traga economia in sus. In strategia Bank Leumi am prevazut fondurile necesare pentru creditarea IMM-urilor, de 50 de milioane de euro. Am creat produse pentru IMM-uri - toata gama de produse ce pot fi oferite clientilor comerciali, IMM sau corporate", a spus Rauchwerger, citat de Mediafax.

El a subliniat ca banca este dedicata principiului "Follow Your Customer" si ca, in timp ce alti jucatori bancari din piata se retrag, subsidiara din Romania a grupului israelian Leumi are posibilitatea sa ofere finantare.

"Avem solvabilitate foarte mare, avem bani, asteptam sa vina clienti sa-i ia. Am pus la dispozitie toate resursele pentru a putea finanta si a raspunde oportunitatilor de finantare. Avem fonduri de la grup, nu-si retrage fondurile alocate pe Romania, avem posibilitatea sa oferim finantare, intr-o perioada cand altii se retrag. Desi pentru noi e o suma importanta, totusi, suma nu este imensa, cota noastra de piata in Romania este de 0,3-0,4%", a spus el.

El a apreciat ca si clientii israelieni care fac investitii in Romania sunt poate "mai mult in hold" (in asteptare).

Oficialul Leumi Bank a mentionat ca grupul analizeaza posibilitatea ca subsidiara din Romania sa devina "o banca-punte" pentru tarile invecinate.

"Ne gandim ca Romania sa devina o banca-punte pentru tarile invecinate. Spre exemplu, in Bulgaria am avut sucursala, dar am inchis-o, pentru ca s-au retras multi investitori israelieni in perioada de criza", a spus Rauchwerger

Potrivit acestuia, in Romania, sucursala Bank Leumi din Targu Mures a fost relocata recent, intrucat a inregistrat o crestere dintre cele mai mari, in ultimul an orientandu-se mult pe finantarea cabinetelor medicale.

Consilierul Primariei Targu Mures Ioan Chiorean a spus, in expunerea sa, ca pe plan local sectoarele care ar putea inregistra cresteri semnificative sunt legate de infrastructura medicala, dar si de IT si turism.

Presedintele executiv al Bank Leumi, Laurentiu Mitrache, a aratat, la randul sau, ca banca se implica pentru a facilita accesul IMM-urilor la finantare, intrucat acest sector a fost vulnerabil, in perioada de criza.

"Stim ca este dificil accesul la finantare si categoria IMM-urilor a fost cea mai vulnerabila in Romania. Dorim sa facilitam accesul IMM-urilor prin produse personalizate de finantare", a declarat Mitrache.

Bank Leumi a fost infiintata in 1902, Grupul Leumi fiind implicat in toate activitatile financiar-bancare din Israel. Bank Leumi are 270 de sucursale in Israel si 61 in lume, in centre comerciale importante, inclusiv in Statele Unite, Hong Kong, Elvetia sau Luxemburg.

In 2011, grupul a avut un profit de circa 500 de milioane de dolari, a aratat Manfred Rauchwerger.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Companiile care au avut fonduri UE dar au încasat și șomaj tehnic, verificate
Setari Cookie-uri