Ce decizie va lua BNR maine? Vezi estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea mentine la sedinta din 2 august dobanda de politica monetara la nivelul de 5,25%, potrivit opiniilor exprimate de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) in cadrul unui sondaj intern.

Estimarea apartine tuturor persoanelor care au raspuns la sondaj. In schimb, peste 85% dintre cei care au participat la sondaj considera ca rezervele minime obligatorii vor ramane nemodificate in luna august, atat pentru lei cat si pentru valuta.

Pentru luna decembrie 2012, estimarea membrilor AAFBR plaseaza dobanda de politica monetara la 5,25%.

Totodata, numarul participantilor la sondaj care vad o relaxare a politicii monetare printr-o reducere a rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru lei este in crestere fata de sondajul anterior. Acestia considera ca BNR va reduce RMO la lei de la 15% la 13% pana la finele anului 2012.

„Anul 2013 ar putea aduce o reducere a dobanzii de politica monetara la 5% si o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru lei pana la nivelul de 10% in luna decembrie. Rezervele minime obligatorii pentru valuta ar putea ramane la nivelul de 20% si in luna decembrie 2013”, se arata intr-un comunicat al AAFBR.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 80 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri