UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in primul semestru un profit net de 75 milioane lei (17 milioane euro), in scadere cu 19% fata de perioada similara de anul trecut, pe fondul impactului negativ al scaderii marjelor, al costurilor mari cu depozitele, al volumelor mai mari de economii atrase de la clientela si al costurilor de finantare mai ridicate.
In trimestrul al doilea din 2012, profitul net a fost de 51 milioane de lei, de peste doua ori mai mare decat in perioada ianuarie-martie.

"In contextul ultimelor sase luni, piata bancara a fost afectata de o volatilitate ridicata, alimentata de turbulentele interne si de incertitudinile privind perspectivele economice globale. Cu toate acestea, performantele bancii au fost sustinute de modelul de business bazat pe cresteri echilibrate si de trecerea graduala catre lei in structura portofoliului nostru, precum si prin atragerea activa de depozite, asociata cu o buna retentie a celor deja existente in portofoliu, ramanand competitivi in acest timp din punctul de vedere al randamentelor oferite. Ne-am imbunatatit pozitia de piata atat pe zona de creditare, cat si de atragere de resurse, in ciuda diminuarii cererii. Am fost foarte atenti la pastrarea eficientei, reusind astfel sa avem o evolutie stabila, cu un nivel bun al lichiditatii si cu o marja sanatoasa de capital. In ciuda evolutiei externe negative, Fitch Ratings a reconfirmat calificativul bancii, la nivelul BBB+”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Veniturile totale ale bancii au fost de 591 milioane lei (134,6 milioane euro) in primul semestru, in coborare cu 1,7% fata de primele sase luni din 2011.

In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au crescut cu 4% fata de perioada similara din 2012, pana la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro).

Provizioanele pentru credite au avut o evolutie favorabila, scazand cu 5% in aceeasi perioada de timp. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) a fost de aproape 6%, ramanand la un nivel solid in ciuda conditiilor adverse din piata, in timp ce raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 52,9%.

Activele bancii au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lui iunie 2012, in crestere cu 10,8% fata de 30 iunie 2011 si in usoara coborare (-0,7%) fata de inceputul lui 2012. La jumatatea acestui an, valoarea creditelor din bilant a fost de 17,1 miliarde lei (19,3 miliarde lei incluzand imprumuturile externalizate), crescand cu 18,4% fata de 30 iunie 2011 si cu 7,2% fata de inceputul lui 2012.

Astfel, portofoliul de credite al UniCredit Tiriac Bank a avansat de patru ori mai repede decat cel al intregului sistem bancar in primele sase luni din an pe fondul majorarii cu 28% a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si mijlocii si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie.

Depozitele clientilor au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro) la 30 iunie 2012, cu 29,8% peste nivelul inregistrat cu un an in urma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri