"Contractul de sponsorizare stipuleaza ca numele Astra Asigurari va fi promovat pe stadionul echipei din Galati, pe site-ul si publicatiile echipei. De asemenea, numele sponsorului va fi prezent pe tricouri, iar jucatorii de la Otelul Galati vor profita de fiecare aparitie publica pentru a face reclama acestui brand. In schimb, Astra Asigurari va oferi sustinere financiara", se arata in comunicatul companiei.

Clubul Otelul Galati a fost preluat in urma cu doua saptamani (pe 14 septembrie 2012) de catre TNG – The Nova Group, care detine si compania Astra Asigurari.

Omul de afaceri Dan Adamescu detine 99,7% din actiunile Astra, prin firmele The Nova Group Investments Romania (72,68%) si Epsilon Estate Provider (27,02%). Compania este liderul pietei de asigurari din Romania dupa nivelul subscrierilor in 2011, care au atins 1,01 miliarde de lei, in scadere cu 6,5% fata de anul precedent.

Citeste si:

Adamescu, cu o valoare a averi estimata la aproximativ 1 miliard de euro, detine, de asemenea, publicatiile Academia Catavencu si Romania Libera, dar si magazinul Unirea Shopping Center. Dupa avere, Adamescu se situeaza pe locul 4 in topul Forbes 500 Miliardari 2011.

In 1978 a fugit din Romania comunista in Germania Federala. El mai detine actiuni la hoteurile Pullman, Intercontinental si Rex.