Asiguratorii RCA au avizat 2.228 dosare de dauna pentru vatamari corporale si deces, in primul semestru al anului, in scadere cu 10% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cu toate acestea, valoarea despagubirilor pentru aceste daune a crescut cu 49%.
Despagubirile platite pentru vatamari corporale si deces au insumat 175.132.131 de lei, in primul semestru din 2012. De asemenea, rrezervele de dauna avizate pentru vatamari corporale si deces cumulau la data de 30 iunie 843.751.735 de lei, in crestere cu 43% fata de sfarsitul primului semestru din 2011.

Valoarea daunei medii platite pentru vatamari corporale a fost de 48.450 de lei.

"Efectuand o analiza comparativa a ponderii pe care o reprezinta daunele pentru vatamari corporale si deces in totalul daunelor inregistrate in baza asigurarilor RCA, se poate constata ca aceasta a crescut cu 7 procente", a declarat directorul Directiei Reglementare si Autorizare Asigurari Obligatorii din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Mona Cucu, la editia a VII-a a Conferintei Nationale a Asigurarilor Auto, organizata de Media XPRIMM.



"Se observa de asemenea faptul ca despagubirile platite pentru vatamari corporale si deces reprezinta 19,34% din valoarea despagubirilor totale platite, iar valoarea rezervei de dauna avizata constituite pentru vatamari corporale si deces reprezinta 53,68% din valoarea totala a rezervei de dauna avizata", a daugat reprezentantul CSA.

La data de 30 iunie 2012 se aflau pe rolul instantelor de judecata un numar total de 14.280 dosare de dauna, in suma totala a pretentiilor de 113.785.679 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri