Bancile sunt obligate sa transfere o bucata din avantajul pretului pe care BEI il ofera catre beneficiarul final, acest lucru insemnand o dobanda mai mica cu cateva puncte procentuale, a precizat Mihai Tanasescu, vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI).
BEI a incheiat doua acorduri de finantare in valoare de 65 milioane euro cu Raiffeisen Bank, Intesa Sanpaolo Bank, dar si cu subsidiarele acestora de leasing, fonduri destinate creditarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

Astfel, Raiffeisen Bank si filiala de leasing au primit 45 milioane euro, in timp ce Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing au luat 20 milioane euro.

“Vrem sa facem mai cunoscut faptul ca cei care vor sa acceada la un astfel de imprumut au avantajul pretului si este rolul bancilor sa comunice acest avantaj comparativ. Creditele se vor acorda in euro”, a explicat Tanasescu.

El spune ca agricultura, energia, infrastructura si fondurile europene reprezinta in 2013 un motor puternic pentru o crestere economica superioara comparativ cu anul acesta.

“Sunt proiectele mari de infrastructura ce se vor realiza cu fonduri europene anul viitor. In segmentul energetic, factorii privati si autohtoni vor investi multi bani aici”, a punctat Mihai Tanasescu.

In 2011, BEI a acordat un imprumut de 465 milioane euro pentru a finanta proiectarea, constructia si darea in folosinta a tronsonului II al Magistralei 5 a metroului bucurestean. Totodata, tronsonul I este cofinantat de BEI printr-un imprumut de 395 milioane euro acordat in noiembrie 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri