"Titlurile de stat sunt considerate a fi una dintre cele mai putin riscante investitii care se pot realiza de catre investitori, clientii beneficiind de dobanzi fixe. Acest lucru se vede si in interesul manifestat de clientii persoane fizice, care reprezinta pana la 99% din numarul de clienti care au achizitionat titluri de stat, pana in acest moment", a declarat miercuri intr-un comunicat Laura Hexan, sefa departamentului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR, potrivit Mediafax.

Investitia in titluri de stat presupune obtinerea unui randament fix daca titlul este tinut pana la maturitate si randamente superioare celor oferite de depozitele bancare.

"Parteneriatul dintre BCR si Erste ne pozitioneaza in acest moment ca cel mai important jucator de pe piata titlurilor, detinand si unul dintre cele mai mari portofolii. Sustinerea oferita de Erste ne ofera si posibiliatea de a avea acces pentru clientii nostri si la pietele internationale. Din pozitia de lider al sistemului bancar romanesc vizam toate segmentele de clientela", a afirmat Hexan.

BCR este cea mai mare banca de pe piata locala dupa active, cu 16,8 miliarde euro, avand o cota de piata de 20%.