"Piata romaneasca de asigurari este afectata de competitia dura in privinta preturilor. Vienna Insurance Group continua sa adere la strategia unei politici de preturi bazata pe grad de risc si pe randament pentru a-si restructura portofoliul. In pofida mediului dificil din piata, grupul a reusit in general sa se mentina in pozitia de lider", se spune intr-un comunicat transmis joi de compania austriaca.

Vienna Insurance Group (VIG) detine in Romania companiile Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata.

Grupul a inregistrat pe piata romaneasca prime brute subscrise in valoare de 344,8 milioane euro in zona asigurarilor generale (de proprietate si de accident), in scadere cu 15,9% de la nivelul de 410 milioane euro din 2011.

Pe segmentul asigurarilor de viata, primele brute subscrise de companiile grupului austriac au urcat cu 13,3%, de la 100,9 milioane euro la 114,3 milioane euro, in special datorita parteneriatului cu BCR.

"Datorita cooperarii excelente cu BCR, subsidiara a Erste Group, evolutia favorabila a afacerii cu asigurari de viata continua. Prin acest canal de vanzare, BCR Life a reusit sa inregistreze o crestere cu 17,5% a primelor", se spune in comunicat.

Vienna Insurance Group a subscris in 2012 la nivel international prime neconsolidate de 9,9 miliarde euro, in urcare cu 9,5%. Afacerile pe segmentul asigurarilor de viata au urcat puternic, cu 17,8%, in timp ce primele subscrise pe asigurari generale au avansat cu 2,5%, iar asigurarile de sanatate au afisat o crestere cu 8,6%, se arata in comunicat.

Grupul este prezent pe numeroase piete din Europa Centrala si de Est, cele mai importante fiind Austria, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania.

Sursa foto: Shutterstock