Cumnatul fostului premier Adrian Nastase, Dan Odobescu, a preluat de la un investitor italian controlul City Insurance, o companie din top 10 asigurari generale, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata (SRL), ale carui afaceri in 2011 au atins 5.428 lei.
Potrivit datelor Registrului Comertului, Vivendi International SRL detine 85,2% din capitalul social al City Insurance, restul actiunilor revenind unui numar de 7 persoane fizice si 51 de persoane juridice, scrie Mediafax.

Anterior, City Insurance era controlata de Marcello de Cristofaro (cetatean italian) - 71,3% si mai multe persoane fizice si juridice - 28,7%, conform datelor din raportul anual al asiguratorului aferent anului 2011.

Odobescu (foto stanga), 59 ani, presedinte UNITA Asigurari (in prezent UNIQA Asigurari) in intervalul 2004-2006, detine 95% din partile sociale ale Vivendi International SRL, alaturi de Florin Dima - 5%.

El nu a putut fi contactat pana la publicarea stirii.

De formatie avocat, Odobescu a fost, pana in 1989, consultant juridic si de afaceri pentru companii de asigurari din Germania si alte tari din Europa de Vest, unde a plecat in 1982 prin casatorie.

Din 1993 si pana in 2001 a fost proprietarul si administratorul firmei de asigurari din Romania Charisma Entreprises, vanduta catre Alpha Insurance, care a intrat astfel pe piata romaneasca.

In intervalul 2002-2004 a fost unicul consilier al primului presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Nicolae Crisan.

De asemenea, el a fost avocat coordonator al societatii de avocatura "Nastase si Odobescu" in perioada 2006-2010.
Odobescu este cumnatul fostului premier Adrian Nastase (sotia sa, Rodica Odobescu, fost director general al Tarom, este sora Danei Nastase).

Infiintata in anul 1998, City Insurance are un capital social de 46,85 milioane de lei si activeaza in sectorul asigurarilor generale.

Anul trecut, potrivit datelor companiei, subscrierile asiguratorului au crescut cu peste 30%, la 264 milioane de lei. La nivelul anului 2011, City Insurance a raportat un profit net de aproape 18 milioane de lei.

Piata asigurarilor generale si de viata a crescut cu 5,8%, la 8,27 miliarde de lei, dupa ce in intervalul 2009-2011 a scazut cu aproape 12%, de la 8,87 la 7,82 miliarde de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Pe segmentul asigurarilor generale, subscrierile s-au situat la 6,47 miliarde lei, in urcare cu 6,3% fata de anul anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri