Ministerul Finantelor Publice (MFP) a lansat joi pe pietele externe o emisiune de obligatiuni denominate in euro cu maturitatea la sapte ani, aranjorii fiind mandatati sa contracteze 1,5 miliarde de euro, potrivit unor surse oficiale.

Finantele vizeaza un pret de 3 puncte procentuale peste midswap, indicatorul de referinta al pietei, informeaza Mediafax.

Ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat saptamana trecuta ca Romania intentioneaza sa vanda obligatiuni pe piata externa pentru a doua oara in acest an, pentru finantarea deficitului bugetar. El a anticipat ca oferta fi de cel putin 1 miliard de euro si titlurile vor fi emise in euro.

Ministerul Finantelor Publice a programat pentru luna septembrie licitatii pentru plasarea de titluri de stat in valoare de 3,87 miliarde lei pe piata locala, cu mai mult de 1 miliard de lei peste suma titlurilor care ajung la scadenta, de 2,78 miliarde lei.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor a imprumutat de pe piata interna 31,591 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe de 1,42 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Citeste si:
Investitorii "s-au inghesuit" la emisiunea de eurobond-uri a Romaniei
Investitorii "s-au inghesuit"...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si
Ne imprumutam din nou: statul a luat 500 mil. euro din pietele externe