Conform surselor citate, in acest dosar ar fi vizat si un senator, acesta fiind suspectat ca ar fi facut parte din palierul de protectie a gruparii de evaziune fiscala.

Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi (foto), a declarat, luni, la intrarea in Consiliul Superior al Magistraturii, raspunzand unei intrebari, ca nu poate da detalii despre persoanele din acest dosar care detin calitate speciala si care nu au fost audiate.

Kovesi a mai spus ca dosarul este unul complex, in care sunt vizate peste o suta de de firme romanesti si straine, aproximativ 50 de persoane fiind suspectate de coruptie si evaziune fiscala.

Citeste si:

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care sunt si angajati ai Ministerului de Finante, avocati si administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al DNA, perchezitiile sunt facute la sediile unor firme si la locuinte din Bucuresti si cele cinci judete, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

DNA a precizat ca este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili si angajati ai Ministerului Finantelor Publice.