Evaziune cu prejudiciu de 50 mil. euro: sunt vizati si angajati de la Finante

Un numar de 160 de perchezitii au loc, astazi, in București, Prahova, Giurgiu, Arad, Calarași, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusa urmarirea penala a 50 de persoane, intre care angajati ai Ministerului de Finante, avocati, administratori de firme.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, luni dimineata au loc 160 de perchezitii la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita, intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie si evaziune fiscala care implica un numar mare de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

Conform sursei citate, este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili, angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Dintre persoanele implicate, in cazul a peste 50 s-a dispus inceperea urmaririi penale.

Procurorii DNA mai spun ca prejudiciul estimat in acest caz este de aproximativ 50 de milioane de euro.

Citeste si:
Teodorovici: Romania a fost tratata pe nedrept in dezbaterile europene
Romania, tara cu cea mai mare...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

La actiune, procurorii sunt sprijiniti de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA), precum si de angajati ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si ai Agentiei Nationale de Administare Fiscala (ANAF). De asemenea, procurorii beneficiaza de sprijinul Serviciului Roman de Informatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri