BCR ajusteaza dobanzile la credite cu pana la 1%, in functie de calitatea clientului

Banca Comerciala Romana (BCR) a redus incepand de astazi dobanzile la credite, inclusiv cele din programul Prima Casa, cu pana la un punct procentual, noile dobanzi urmand sa tina cont de istoricul bun de creditare, comportamentul tranzactional cu banca, vechime si continuitatea in munca a clientului.

Banca precizeaza ca 80% dintre clientii bancii vor avea acces la credite cu dobanzi sub 10%.

„Din pozitia de lider al sistemului financiar-bancar, speram sa dam un semnal pozitiv, in urma modificarilor dobanzii de politica monetara. Suntem deschisi afacerilor si gata sa acordam credite. Cu un nivel al ratelor dobanzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelenta oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase. Oferta noastra de creditare este credem cea mai buna din piata si stiu ca nici un client nu va regreta daca alege oferta noastra de creditare”, a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.

In cazul creditelor ipotecare cu dobanda fixa reducerea este de un punct procentual, aceasta ajungand la valoarea de doar 5,25% pentru clientii care isi incaseaza salariul in cont la BCR. Totodata pentru creditele cu dobanda variabila pe toata perioada marja va fi redusa cu 0,4 puncte procentuale, dobanda plecand de la 5,49%.

De asemenea, BCR reduce dobanda la creditele de nevoi personale Divers BCR - credite noi si refinantari de la alte banci. Astfel, noile dobanzi la creditele de nevoi personale variaza intre 8,6% si 9,9% pe an. „Subliniem faptul ca noile preturi ale creditelor de nevoi personale in lei vor asigura accesul la dobanzi de sub 10% pe an pentru aproximativ 80% dintre clientii nostri“, a precizat Andrew Gerber.

Citeste si:
BCR a vandut de 4 ori mai multe credite ipotecare in lei
Volumul creditelor ipotecare...

BCR reduce costul creditelor acordate in cadrul programului Prima Casa, prin majorarea bonusului de dobanda acordat clientilor care isi incaseaza de la 0,2% la 0,5%. Clientii eligibili pentru programul Prima Casa vor avea dobanzi de la de la 4,44%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri