Cotatiile monedei nationale au inregistrat oscilatii reduse la inceputul sesiunii interbancare locale, aproape de 4,5 lei/euro, intr-o piata linistita, potrivit dealerilor, scrie Mediafax.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4985 lei, nivel similar cu cel de la inchiderea de vineri. Ulterior, cursul a urcat nesemnificativ, iar in jurul orei 10:30 operatiunile se realizau la 4,5000 - 4,5015 lei/euro.

Cursul de referinta anuntat vineri de BNR a atins un nou minim al ultimelor trei saptamani, de 4,4978 lei/euro, ceea ce inseamna o apreciere de 0,93% pentru moneda nationala in ultimele patru sedinte, cand s-a miscat contrar directiei monedelor statelor din regiune.

Pe de alta parte, leul s-a depreciat usor vineri in raport cu dolarul american, cursul de referinta urcand cu 0,75 bani (0,23%), la 3,3221 lei/dolar, de la 3,3146 lei/dolar in ziua anterioara.

Cursul de referinta leu/franc elvetian a scazut cu 1,1 bani (0,3%), de la 3,6870 lei/franc la 3,6760 lei/franc.
Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.
I
nterventiile indirecte ale BNR in piata din ultimele zile au influentat si dobanzile practicate de bancile comerciale, astfel ca ratele afisate au crescut vizibil, ajungand ca dupa aproximativ sase luni sa se plaseze peste rata dobanzii de politica monetara a BNR, aflata in prezent la 3,75% pe an, minim istoric.

Ratele pentru plasamentele cu scadenta la o zi se plasau in intervalul 3-7%, iar dealerii se asteapta ca banca centrala sa organizeze luni, 3 februarie, o operatiune repo de injectie de lichiditate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri