Grupul grecesc NBG, care detine pe piata locala Banca Romaneasca, a raportat un profit net de 809 milioane euro anul trecut, dupa ce in 2012 inregistrase o pierdere de 2,14 miliarde euro. Banca precizeaza ca performanta pozitiva reflecta imbunatatirea climatului macroeconomic intern.

Potrivit raportului financiar publicat de NBG, profitul inainte de privizionare a crescut cu 50% in 2013, la 1,55 miliarde euro, in timp ce costurile cu provizioanele au scazut cu 36%, de la 2,53 miliarde euro, la 1,63 miliarde euro.

Totodata, volumul creditelor neperformante noi a coborat cu 57% fata de 2012, pana la 332 milioane euro.

Rata creditelor neperformante s-a mentinut la 22,5% pentru grup si la 27,4% in cazul afacerilor din Grecia, dupa o crestere de numai 0,3% in trimestrul 4 de anul trecut.

Grupul NBG anunt insa o rata de acoperire cu provizioane in crestere fata de 2012, cu 3%, pana la 56%.

Citeste si:
Banca Romaneasca creste puternic pe zona de IMM. Neperformantele...
Banca Romaneasca creste...

In ceea ce priveste costurile operationale, NBG a raportat o scadere semnificativa pe piata locala (Grecia), cu 22%, fata de inceputul crizei, in 2009, in contextul in care a redus numarul angajatilor cu 25%

Banca se asteapta la o ajustare suplimentara substantiala a cheltuielilor, ca urmare a schemei de plecare voluntara prin care peste 2.500 de angajati ai grupului din Grecia vor parasi banca. Costurile cu aceasta schema au fost inclusde deja in rezultatele din trimestrul 4.

Rata de solvabilitate in cazul capitalului Tier 1 este de 11,2%.

Citeste si:
Băncile din schema de ajutor pentru HoReCa au anunțat condițiile de...
Băncile din schema de ajutor...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri