Transgaz asigura sanatatea angajatilor cu 4,9 mil. euro la BCR

BCR Asigurari de Viata va furniza Transgaz Medias (TGN) servicii de asigurari de sanatate pentru cei aproximativ 5.000 de angajati ai transportatorului de gaze. Valoarea contractului ajunge la 4,94 milioane de euro pentru patru ani.

Prin anuntul de participare, publicat in decembrie 2013, autoritatea contractanta a estimat polita la 5 milioane de euro. La licitatie au mai depus oferte, in prima parte a lunii februarie, si societatile Groupama Asigurari, Astra, Omniasig si Signal Iduna, impreuna cu AON Broker de Asigurare.

Potrivit caietului de sarcini, publicat pe www.e-licitatie.ro, Transgaz va suporta cheltuielile cu privire la asigurarile voluntare de sanatate de tip suplimentar in cuantumul deductibil fiscal prevazut prin lege pentru angajator, de 250 euro/an/salariat, scrie Mediafax.

De asemenea, compania solicita castigatorului licitatiei ca angajatii sa fie asigurati indiferent de starea de sanatate sau de afectiunile preexistente. In ultimii trei ani, serviciile de asigurari voluntare de sanatate pentru salariatii Transgaz au fost furnizate de BCR Asigurari de Viata.

Conform datelor www.e-licitatie.ro, BCR Asigurari de Viata a incasat de la Transgaz 12,87 milioane de lei pentru acest contract, atribuit prin licitatie in noiembrie 2010.

Citeste si:
Subscrierile VIG s-au prabusit cu 21%. Profitul, taiat la jumatate
Vienna Insurance Group,...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Compania Transgaz este controlata de stat, prin Ministerul Finantelor Publice, care detine 58,5% din capital, dupa ce un pachet de 15% din actiuni a fost vandut pe bursa in luna aprilie, printr-o oferta secundara. Compania a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti in 2007, cu un pachet reprezentand 10% din actiuni.

BCR Asigurari de Viata este al doilea jucator pe piata de profil, dupa ING, in functie de primele subscrise in 2012, veniturile companiei totalizand 425,2 milioane de lei, in crestere cu 23,4% fata de 2011. Cu o cota de piata 23,6% la finele anului trecut, societatea a fost infiintata in anul 2005 ca subsidiara a Bancii Comerciale Romane (BCR) si si-a inceput activitatea operationala in 2006.

In primele 9 luni ale anului 2013, subscrierile societatii au insumat 184,6 milioane de lei, in scadere cu 33% fata de septembrie 2012, cand veniturile au atins 275,4 milioane de lei, potrivit datelor asociatiei nationale a asiguratorilor (UNSAR).

In 2013, piata asigurarilor a atins 8,29 miliarde de lei in 2013, cu 0,4% mai mult fata de anul precedent, potrivit datelor provizorii ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Segmentul asigurarilor de viata a scazut cu cu 8,27%, la la 1,653 miliarde de lei.

Citeste si:
Circa 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar au avut COVID-19
Circa 3 milioane de angajaţi...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri