Banca Romaneasca aloca 50 mil. euro pentru finantarea IMM

Banca Romaneasca a alocat 50 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor in cadrul programului guvernamental de sprijinire a acestor firme, prin care pot accesa linii de credit de maxim cinci milioane lei pentru capital de lucru, pe cel mult doi ani, statul garantand jumatate din valoarea finantarii.

Institutia de credit a semnat conventia de participare la program cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), care va garanta pana la jumatate din valoarea finantarilor, cu exceptia dobanzilor si comisioanelor, potrivit unui comunicat al bancii, noteaza Mediafax. Rata dobanzii este formata din indicele ROBOR la trei luni, plus o marja de maxim 3,25% pe an, la care se adauga un comision anual de maximum 0,25%.

Totodata, institutia de credit a semnat un acord de parteneriat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care beneficiarii de subventii pentru pasari si porcine vor putea beneficia de imprumuturi.

"Banca Romaneasca vrea sa devina partenerul antreprenorilor din agricultura in desfasurarea activitatilor curente si de investitii. Pe langa subventiile oferite de statul roman agricultorilor, pachetele de finantare ale bancii se adreseaza si celor care vor sa acceseze fonduri europene", a declarat in comunicat Cosmin Calin, director executiv Unitatea Corporatii in cadrul bancii.

Institutia de credit are cinci centre de afaceri, in Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Brasov pentru clientii business.

Citeste si:
Coronavirus| Cum poți amâna plata ratelor dacă ești client Banca...
Coronavirus| Cum poți amâna...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Apple Pay ajunge și la BRD. A treia bancă din sistem lansează plățile mobile
Setari Cookie-uri