Vienna Insurance Group (VIG), compania mama a Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, a raportat o pierdere inainte de impozitare de 98,7 milioane euro in Romania, dubla fata de cea din 2012, dupa ce grupul austriac a luat "masuri preventive" si a restructurat operatiunile de pe segmentul auto.

Primele brute subscrise in Romania de Vienna Insurance Group, care detine Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, au scazut anul trecut cu 11,5%, la 361,8 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate joi de companie. Pentru anul anterior, Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat in Romania prime brute subscrise de 408,6 milioane euro. Rezultatele au fost ajustate conform standardelor internationale de contabilitate (IAS 8).

Compania a inregistrat pe piata romaneasca o pierdere inainte de impozitare de 98,7 milioane euro, dubla fata de rezultatul negativ de 44,9 milioane euro raportat pentru anul 2012, scrie Mediafax. "2013 nu a fost un an usor pentru Vienna Insurance Group pe piata din Romania. Concurenta irationala centrata pe preturi continua pe segmentul auto, care a fost restructurat considerabil de catre companiile grupului. Pe fondul situatiei dificile a pietei asigurarilor din Romania, au fost implementate masuri ample de restructurare si au fost constituite preventiv rezerve", se spune intr-un comunicat transmis joi de Vienna Insurance.

Pe piata asigurarilor generale, primele brute subscrise de VIG in Romania au scazut cu 10,2% in 2013, la 300 milioane euro, de la 334 milioane euro in anul anterior. Pe segmentul asigurarilor de viata, valoarea primelor brute subscrise de companiile grupului austriac pe piata romaneasca a coborat cu 17,1%, la 61,8 milioane euro, de la 74,6 milioane euro in 2012.

Vanzarile de autovehicule noi au inregistrat in 2013 al saselea an consecutiv de scadere, ajungand la nivelul din urma cu 13 ani, respectiv circa 82.000 de unitati, dupa un regres de 6,3%, potrivit datelor anuntate la inceputul acestui an de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Din acest total, 68.700 au fost autoturisme. VIG este cel mai mare grup de asigurari din Romania, avand sediul in Austria si afaceri si in Cehia, Slovacia si Polonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri