Victor Ponta a spus, vineri, ca ordonanta de urgenta care priveste finantarea creditelor restante cu ajutor din partea statului, denumita "electorata" sau "rata la jumatate", nu este functionala. Nu exista "entuziasm" in sistemul bancar, iar Guvernul nu se poate implica in atributiile BNR, a subliniat premierul.

Premierul a fost intrebat de ce nu este functionala ordonanta legata de creditele, denumita si "electorata". "Nu este obligatorie pentru banci. Deocamdata in sistemul bancar inca nu e un mare entuziasm, ca sa spun asa. Dar pe masura ce se obisnuiesc...legea este in vigoare, doar ca bancile inca foarte greu au incredere. Dar nu e doar in acest caz, orice om care are o mica afacere, orice care are o afacere mai mare, orice om care are nevoie de un credit, e foarte, foarte greu in ultima perioada sa obtina acel credit. Exista si exceptii, dar nu vreau sa le mai amintesc. Partea de sistem bancar nu tine de Guvern sau de legislatie, tine poate de increderea mai mare in ceea ce se intampla la nivel european, majoritatea bancilor din Romania sunt banci cu capital strain", a declarat Ponta, conform Mediafax.

Premierul a afirmat ca legea privind electorata este in vigoare si este convins ca "incet, incet se va face o practica in acest sens". El a fost intrebat daca legea are nevoie de norme de aplicare. "Normele bancare se emit de catre Banca Nationala, nu de catre noi. Nu intram noi in sistemul bancar pentru ca nu e bine", a mai afirmat premierul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri