Esti tanar economist, analist sau specialist in investitii? Te-ar putea interesa atunci sa te inscrii intr-o asociatie de profil pentru networking sau dezvoltare profesionala. wall-street.ro iti prezinta care sunt criteriile de inscriere in AAFBR, una dintre putinele asociatii dedicate analistilor financiari din piata romaneasca Ce beneficii ai si cat este cotizatia anuala?

In prezent, cotizatia anuala pentru apartenenta la AAFBR este de 300 de lei.

Ce conditii exista pentru inscrierea in AAFBR?

Conform statutului, poate deveni membru al AAFBR orice absolvent al invatamantului superior economic care a sustinut si promovat examenul de licenta sau a absolvit invatamantul post universitar economic.

Avantajele inscrierii in AAFBR

  • Principalul avantaj al inscrierii in AAFBR tine de oportunitatile de networking si cooperare intre economistii din piata. De asemenea, Asociatia intermediaza si obtinerea certificarilor CEFA si CIIA, oferind si o bursa in acest sens.

Certified European Financial Analyst (CEFA) a fost introdus in 1992 si ofera un standard de training pentru profesionistii in investitii din Europa. CEFA a fost recunoscut in 2009 ca o diploma EFFAS (The European Federation of Financial Analysts Societies). CEFA reprezinta in acelasi timp si o traiectorie directa de a obtine calificarea CIIA. Principala componenta a calificarii CEFA reprezinta de fapt Foundation Level pentru CIIA, dar include examinari despre materiale specifice la nivel national cum ar fi reglementari, structura pietelor etc.

Certified International Investment Analyst (CIIA) este o calificare profesionala recunoscuta international pentru persoanele care lucreaza in domeniul financiar si de investitii. CIIA este in momentul de fata recunoscuta si sustinuta de federatiile internationale EFFAS & ASIF si de asociatiile nationale si regionale pentru profesionistii din finante si investitii.

  • Membri AAFBR au acces la Scoala de Vara EFFAS ce are loc in fiecare an, in luna iulie, la Madrid. Prezentarile la scoala de vara sunt sustinute atat de profesori ai unor universitati economice de prestigiu cat si de reprezentanti ai mediului financiar international – banci, fonduri de investitii – si acopera o gama larga de subiecte, precum Fixed Income Valuation and Analysis, Equity Valuation and Analysis, Corporate Finance, Derivatives, Portfolio Management.
  • Membri AAFBR sunt invitati si la conferinta anuala AAFBR desfasurata la sediul BNR, dar si la alte evenimente precum lansari de carte, prelegeri stiintifice, seminarii, etc
  • Posibilitatea participarii la sondajele macroeconomice lunare in randul membrilor AAFBR

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) a fost infiintata in luna ianuarie 2008 de catre Ionut Dumitru (economist sef Raiffeisen Bank), Lucian Anghel (in prezent, presedintele BVB), Radu Craciun (economist sef BCR) si Florian Libocor (economist sef BRD). Ulterior, inscrierile in asociatie au crescut numarul membrilor la 60.

Din anul 2009 AAFBR este membru afiliat EFFAS (The European Federation of Financial Analysts Societies), o organizatie ce cuprinde 26 de societati nationale din domeniul investitiilor din Europa, cu peste 15.000 de membrii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri