Veniturile Groupama Asigurari au scazut: 451 milioane de lei in primele opt luni

Groupama Romania a subscris in primele opt luni prime de asigurare de 451 milioane de lei, in scadere cu 8,9% fata de perioada similara a anului 2013, pe fondul diminuarii veniturilor pe segmentul politelor RCA si de bunuri si cladiri.

"Subscrierile RCA au scazut cu 35,8%, la 63 milioane de lei. Groupama a decis din 2013 sa isi reduca voluntar expunerea pe acest segment de piata, care in Romania genereaza pierderi daca tarifele nu sunt calculate corect sau nu sunt subventionate de alte clase de asigurari. De asemenea, veniturile din polite bunuri si cladiri au scazut cu 3,1%, la 105 milioane de lei, pe fondul reducerii vanzarilor de polite facultative", a declarat directorul general adjunct al companiei, Calin Matei, intr-o conferinta de presa. El a adaugat ca, in perioada analizata, societatea a inregistrat profit, pe fondul reducerii cu 16% a cheltuielilor, dar a evitat sa precizeze cifra, potrivit Mediafax.

In primele sase luni ale anului, potrivit datelor anuntate in august, compania a inregistrat un profit de 8,8 milioane de lei (conform standardelor IFRS), fata de rezultatul negativ de 18,9 milioane lei din perioada similara a anului trecut. "Suntem profitabili pe segmentele CASCO si bunuri si cladiri. De asemenea, prin automatizarea unor procese si reducerea numarului de unitati teritoriale, compania si-a redus cheltuielile cu 16%. Astfel, compania a inregistrat profit in primele opt luni, in conformitate cu tintele prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli", a spus Matei. Reprezentantul Groupama a afirmat ca, in cursul lunii octombrie, tarifele practicate de societate pe segmentul RCA in cazul persoanelor fizice vor creste, in medie, cu 7%.

"In cursul acestui an, tarifele societatii pe RCA au ramas nechimbate fata de 2013. Majorarea din luna octombrie nu va viza segmentul persoanelor juridice", a mai spus Matei. Potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara, pierderile Groupama Romania au atins 45,7 milioane de lei in 2013, de la 87,9 milioane de lei in urma cu un an. De asemenea, subscrierile companiei au scazut cu 11%, la 718 milioane de lei. Grupul francez Groupama a intrat in Romania in octombrie 2007, dupa ce a achizitionat integral pachetul de actiuni al BT Asigurari, in urma unei tranzactii de 100 milioane de euro. Prin preluarea diviziei de asigurari Garancia a grupului bancar OTP din Ungaria, in februarie 2008, Groupama a devenit si actionarul subsidiarei din Romania, alaturi de cele din Ungaria, Slovacia si Bulgaria. Ulterior, la inceputul lunii aprilie 2008, Groupama a castigat licitatia pentru preluarea integrala a Asiban si a platit 350 milioane de euro pentru intregul pachet de actiuni, controlat de CEC, BRD, BCR si Banca Transilvania. BT Asigurari si Asiban au fuzionat in 2009 in Groupama Asigurari. Ulterior, in aprilie 2010, OTP Garancia Asigurari a transferat portofoliul de polite catre Groupama Asigurari.

Citeste si:
Groupama a lansat asigurarea de călătorie pentru destinațiile din...
Groupama Asigurări a lansat...
Sursa foto: Shutterstock.com/Bani

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri